Recyclen: met Poefjuh krijgen stoffen een tweede leven!

Het woord 'sari' is afkomstig uit het Sanskriet en betekent een 'strook stof'. Deze traditionele Indiase kledij wordt vaak beschouwd als een symbool van een Indiaas of Bengalees erfgoed en is verbonden met deze cultuur. De oudste afbeelding dateert van de beschaving in de Indus-vallei (2800 - 1800 voor Christus). In zijn huidige vorm zijn er meer dan 80 bestaande manieren om een sari te dragen. Desondanks kiezen steeds meer vrouwen in de steden van India ervoor om de traditionele sari van de hand te doen. 

Er zijn veel oorzaken voor deze gestage afname. De voornaamste reden is een verlangen om westerser en moderner te worden, maar ook praktische overwegingen spelen een rol.

Het aantrekken van een sari kan veel tijd kosten en is niet erg praktisch. Tegenwoordig wordt een sari steeds vaker in verband gebracht met het huwelijk en wordt het kledingstuk vooral gedragen tijdens speciale vieringen. 

sari sari

De afnemende populariteit van dit kledingstuk heeft niet alleen gevolgen voor de mode, maar heeft ook een enorme impact op het milieu, nu honderdduizenden prachtige sari's worden weggegooid. Maar zoals iedereen weet, schuilen er schatten in het afval van anderen. Er zijn duizenden sari restanten verzameld uit textielfabrieken, die worden omgetoverd tot prachtige handgemaakte poefjes en kussentjes. 

Onze indrukwekkende poefjes en kussentjes zijn volledige gemaakt van gerecyclede sari's en trouwjurken en worden met de hand geproduceerd. De poefjes en kussentjes zijn in allerlei verschillende kleuren en stijlen verkrijgbaar. Hun opvallende, geraffineerde patronen zorgen voor een innovatief en uniek fashionstatement. Ze zien er niet alleen fantastisch uit in uw huis, maar vertegenwoordigen ook een eerbetoon aan de Indiase en Bengalese cultuur.