Opgericht in 2020 door Thijs Groenen (27) en Nissrine Massrour (26). 

POEFJUH is een concept gemaakt voor mensen die het belangrijk vinden dat de producten die je koopt een uniek, duurzaam en eerlijk verhaal hebben. 

Toen wij gingen samenwonen waren we opzoek naar een unieke poef die een verhaal vertelde. Helaas konden wij deze nergens vinden. 

Door de vele reizen die we hebben gemaakt zijn we geïnspireerd geraakt door andere culturele en verhalen, waardoor wij kennis maakte met de Indiase Poefjes. 

We raakten in contact met een fabrikant uit India die van vintage en antieke stoffen zoals oude sari's, trouwjurken en banjarastoffen, poefjes maakt!

Met Poefjuh krijgen stoffen en snijresten dan ook een tweede leven!

De Poefjuh's worden namelijk gevuld met polyether vlokken. Dit zijn snijrestanten van opmaat gemaakte schuimblokken.

​Wij, bij POEFJUH, willen unieke items combineren met een verantwoorde geest. Zo willen we handgemaakte items op een verantwoorde manier betaalbaar maken voor iedereen. Daarom volgen we de trends, denken we mee over de gevolgen voor het klimaat bij het produceren en zorgen we voor goede arbeidsomstandigheden voor medewerkers.

Onze collectie is zorgvuldig geselecteerd. Wij verkopen producten gemaakt van reststoffen en gooien geen beschadigde producten weg, kijk op onze Almost Perfect pagina!

Onze nieuwste collectie zijn handgemaakt- en geschilderde schalen uit Turkije!

POEFJUH vindt dat iedereen een eerlijke prijs verdient. Hiermee bedoelen we echt iedereen, van consumenten tot onze fabrieksmedewerkers in India en Turkije. POEFJUH streeft ernaar om tijdens het productieproces rekening te houden met het klimaat en ervoor te zorgen dat onze fabrieksmedewerkers onder goede omstandigheden werken.

We vinden het belangrijk om goed te doen en een verandering door te voeren, ook als het maar een kleine impact heeft. 

De Keramieke Turkse Schalen van POEFJUH worden met de hand gemaakt en beschilderd, waardoor alle schaaltjes uniek zijn.

Wist je dat voor het maken van 1 schaal ongeveer 5 dagen aan productie en droogtijd benodigd is?

De Keramieke schalen zijn foodsafe, maar niet geschikt voor in de oven, magnetron en/of vaatwasser. 

Shop nu